Bach

Bach Luidsprekers!

Bach Luidsprekers werd opgericht in 1997. Maar al sinds 1984 ontwerpt eigenaar Rik Bach ‘anders’ vormgegeven luidsprekersystemen. Wat ooit een hobby was, is uitgegroeid tot een fabriekje op een schitterende locatie langs het Haarlemse Spaarne. Hier komen denkwerk en experimenten samen in betaalbare design-luidsprekers. De constructie van de behuizingen en de filters alsmede de complete afwerking geschieden nagenoeg geheel met de hand. Bach Luidsprekers gebruikt daarbij uitsluitend moderne en hoogwaardige materialen.

Form follows function

Vanaf de start van het bedrijf wordt gestreefd naar compacte luidsprekers met een onderscheidende vorm en functie. Er waren destijds maar zeer weinig fabrikanten die andere vormen dan rechthoekig zwart en bruin te bieden hadden. Bach Luidsprekers verrichtte pionierswerk. Vanwege de vernieuwende ideeën op het gebied van kastconstructies en materialen werd Bach Luidsprekers in 2001 onderscheiden met de Nederlandse innovatieprijs Haarlemmerolie.

De geronde vormen van de Bach luidsprekers zorgen voor minder staande golven in de kast. De speaker-units daarentegen staan op één lijn met elkaar voor het juiste stereobeeld. Bovendien zijn er geen frontjes die uitsteken en daardoor een negatief effect hebben op het afstraalgedrag (een uitstekend schroefje vlakbij de tweeter is al meet- en hoorbaar!). Bij Bach luidsprekers is de gehele kast met stof bekleed. Dat ziet er niet alleen mooier uit; deze werkwijze heeft ook een groot praktisch voordeel: er treden minder ongewenste reflecties van de speakers via het voorpaneel op.

U kunt de speakers in- of uit het zicht laten monteren. Bij de HE Alcantara-modellen bevinden de speakers zich altijd in het zicht.

De kasten zijn inwendig voorzien van een door Bach Luidsprekers ontwikkelde SWE-tube (standing wave eliminator). Dat is een met wol gevulde en verticaal gemonteerde buis die achterwaartse (ongewilde) reflecties afbuigt en elimineert. De S II, S I HE en S II HE hebben een horizontaal aan de achterzijde geplaatste basreflex-pijp die de verticale reflecties afbuigt. Een dubbele functie dus! Bach Luidsprekers gebruikt de allerbeste speaker-units van onder andere het Italiaanse topmerk ATD, het Franse Focal en het Noorse Seas. Onze wisselfilters zijn ‘hard wired’ opgebouwd en met rubber lijmkit op een basis van dempende pvc-foamplaat verlijmd. Door deze manier van opbouwen en solderen zijn de signaalbruggen zeer kort en hebben de filtercomponenten geen last van mechanische trillingen.

De zuilluidsprekers hellen achterover, zodat ze nauwkeurig kunnen worden uitgericht op de luisterpositie.

Netherlands-Flag-64
website fabrikant

2017-10-12T15:43:07+02:00